2013. február 23., szombat

Kalandok a pécsi középiskolákban

Élmény Kommandósok beszámolói következnek a pécsi középiskolákban tett látogatásunkról. Prezentáltuk az Élmény Kommandót.


Élmény Kommandó a Zipernovszky Károly Műszaki Szakközépiskolában
Az Élmény Kommandó emberei  (zulu) 2013. február 15-én bevették a Zipernowsky középiskolát azzal a céllal, hogy felkeltsék az ott tanulók figyelmét arra, hogy a kötelezőnek mondott önkéntességet igen élménydúsan és hasznosan is el lehet tölteni. Nagyon kedvesen fogadtak minket, érdekelte őket a tevékenységi kör, így nem volt nehéz dolgunk. Bár sok mindenkiben keverednek az önkéntesség és a közmunka fogalmak, de ezt is tisztáztuk. Az önkéntesség nem közmunka, a közmunka nem önkéntesség. Bár igen csalóka, hiszen mindenhol azt hallják, hogy kötelező önkéntesség. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok, mielőtt nekiállnak az 50 órának, tisztában legyenek ezeknek a fogalmaknak a jelentésével, hiszen ez is nagyban hozzájárulhat, hogy milyen kedvvel, hozzáállással kezdenek hozzá az önkéntes „életnek”.
Voltak többen, akik találkoztak már a Menedékkel, vagy egy kitelepülés alkalmával, vagy egy városi eseményen, így ők is tudtak mesélni a társaiknak rólunk. Ez egy nagyon pozitív érzés volt számomra, hiszen jó volt hallani, hogy van, aki ismer már minket és elismerően nyilatkozik rólunk, arról amit csinálunk.

                                                                                              Oberlander Eszter
                                                                                              élmény kommandós



Az Élmény Kommandó középiskolai toborzása folytatódik!




A középiskolások bevonzása folytatódik! A Zipernowsky középiskola után a Szociális és Egészségügyi Szakközépiskolát, a Kereskedelmi és Idegenforgalmi, Vendéglátóipari középiskolát céloztunk meg, bemutatva a tanulóknak, mivel is foglalkozik az Élmény Kommandó. A lányokat azonnal elvarázsolták a videón szereplő gyerekek, a fiúkat inkább a játék, a közös szórakozás motiválta (visszatérő kérdések: „Focizhatok is a srácokkkal?”, „Én versenyszerűen úszok, majd megtanítom a kis lurkókat úszni!”). Még egy paintball ajánlatot is kaptunk J. Szóval megmozgatta a fantáziájukat az Élmény Kommandó, elkezdték tervezgetni, mit is csinálnának a gyerkőcökkel. Volt, aki megkérdezte, van-e lehetőség nyáron eljönni hozzánk, mert előbb sajnos nem ér rá. Volt, aki elmondta, hogy ő már végzett önkéntes munkát – takarított 4 órán át az iskolában. Az ilyen fajta önkéntes munkával nem volt nehéz versenyre kelnünk J.

Dübörög a Kommandó tovább, a pécsi középiskolák nagy része még látogatásra vár, egyre sűrűbb a naptárunk, a legtöbb helyen örömmel és friss kávéval várnak minket, köszönünk minden eddigi segítséget a Tanároknak, iskolai Könyvtárosoknak, középiskolásoknak!

Tokai Dalma
élmény kommandós


Folytatása következik…










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése