2013. június 2., vasárnap

egy kommandós ÉlményBeszámolója - Gyárvárosi Forgatag

Több hónap előkészületei, marketing és kemény munka után végre elérkezett a várva várt május 25. Ezen az (egy darabig) napos szombaton kora reggeltől azon munkálkodtak a Menedék Civil Szövetség lelkes tagjai, hogy egy igai közösségi délutánt és estét hozzanak létre Pécs keleti városrészén.

Az előkészületek utolsó napján ránk mosolygott a szerencse 8 lelkes fiatal gimnazista személyében - megkerestek bennünket az iskolájukon keresztül, hogy nagyon tetszett nekik a szervezetünk tevékenysége és szívesen jönnének segíteni nekünk a Gyárvárosi Forgatagban. Megérkeztek, körbevezettük őket és ők szorgalmasan munkálkodtak velünk együtt. A búcsúzás előtt, akik már voltak más helyen önkénteskedni, elmondták, hogy eddig ez a program tetszett nekik a legjobban. Reméljük, hamarosan viszontlátjuk Őket!

Az időjárás kicsit keresztbe tett a terveinknek, de készültünk az esőre, erre az esetre kaptuk vissza egy napra a pécsi Zenész Ifjúsági otthon egykori épületét, amit kicsinosítva, felszerelve előkészítettünk, mint az esti koncertek esőhelyszíne. Szükség is volt rá, mert a délután derült égből egyik pillanatról a másikra eleredt az eső. Ez viszont nem szegte sem ami kedvünket, sem a lelkes résztvevőkét. A főzőverseny bográcsait fedett helyre pakoltuk, a kitelepülő civilek, kreatív játékok bekerültek a ZION termeibe, így mint egy igazi közösség folytattuk a programot a közös pakolás után - a rendezvény tehát beteljesítette minden reményünket :)

A visszajelzések szerint a résztvevőknek tetszett a rendezvény, volt, akinek kellemes csalódást okozott, örültek, hogy végre ezen a környéken is volt ilyen közösségi kezdeményezés.

Köszönjük a segítséget a Baranya Megyei Család-, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Zöld Fiatalok Egyesület pécsi csoportjának, a Nevelők Háza Egyesületnek, a Tett-Hely Ifjúsági Szolgálatnak, Az Indit Közalapítványnak, A Baranya Megyei Önkéntes Centrumnak és mindenkinek, aki ott volt, segített, részt vett és jól érezte magát!

A koncertekről, a délután programokról képeket találtok a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/MenedekPecs Tokai Dalma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése