2013. január 15., kedd

Keleti Város RACE 2. - Hősök tere, György-telep


2012 októberében kezdtünk el munkálkodni a Keleti Város RACE második állomásán, eseményén.

Ezúttal György-telepet lepték el a „Láda-Ladák” és ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Nevelők Háza Egyesület, azon belül is a Baranya Megyei Esélyteremtési, Család és Önkéntes Ház voltak a partnereink, segítőink!

Ezúttal már októberben megkezdtük a felkészülést. Minden szombaton részt vettünk a Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Jelenlét közösségi házban, hogy megismerkedjünk a környékbeli gyermekekkel.  Viszont mikor eljött az első programnap még több srác várakozott a kezdésre, mint amennyivel addig megismerkedtünk. Nagy öröm volt számunkra, hogy sikerült így elterjeszteni a KVR hírét és ilyen sokakat érdekelt, hogy mit is fogunk csinálni.
Helyhiány és az időjárási viszonyok miatt ezúttal nem egymást követő négy nap rendeztük meg a programot, hanem öt egymást követő szombaton voltunk a gyerekkel.

Első nap egy izgalmas csapatépítő napot tartottunk. Az ötfős csapatoknak két-két segítőjükkel közösen egy buszt kellett építeniük. Mindegyik csapat borítékban kapta meg a küldetését, hogy a busznak melyik részét kell elkészíteniük. A papírmasé buszt egy leendő láda-autó alvázára erősítettük, amit ízelítőként a végén minden gyerek kipróbálhatott egy csúszás erejéig.
Második nap elején a csapatok nevet választottak maguknak, zászlót készítettek és indulót költöttek. Csapatok: Kalóz Katicák, A máltai jófiúk, Minta mókusok és a Scooby csapat.

Azután pedig a már jól ismert és közkedvelt média nappal folytattuk. Ezúttal három kategóriában készültek remekművek: ovis, sulis és felnőtt. Az ovisok egy érdekes kísérleti filmet készítettek a Mikulásnak éneklő állatkákról, a sulis mezőnyben két csapat is indult; az egyikük Shrek kalandjait elevenítette meg, a másik banda pedig a kalózok és katicák saját történetét mesélte el. A felnőtt csoport azért került ebbe a kategóriába, mert ebben a csapatban több volt a felnőtt segítő. Ők egy szövevényes rabló-pandúr történetet elevenítettek meg.

Harmadik nap Indiana Jones nyomába eredtek a csapatok; átverekedték magukat mocsáron, hatástalanítottak bombát, aknamezőn gázoltak át és közös erővel jutottak át egy palló segítségével a végső kihíváshoz, a nagy pókhálóhoz. Ezen is átjutottak közös erővel. Mikor visszaértek a kalandról már várta őket az újdonsült Mozi és a világpremier a múl héten készült videókból.
Negyedik nap már az autókat építettük, amíg ránk nem sötétedett. Ezúttal vastag hungarocell lapok is a karosszéria részét képezték és volt igazi első-hátsó világítása minden autónak.
Ötödik nap a csapatok megmérkőztek egymással egy különleges versenypályán. A pálya minél jobb idő alatt történő teljesítéséhez csapatmunkára volt szükség, mivel felváltva kellett lesiklani az izgalmas, de veszélytelen akadályokkal tarkított versenypályán. A gyorsaságon kívül a zsűri az autók külsejét is pontozta. Ezúttal a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit Udvarában volt szerencsénk megrendezni ezt a nagyszerű versenyt. Ezúton is szeretnénk megköszönni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése