2013. január 15., kedd

Megtetszett 2. és Fiatalok Lendületben Program


2012. október

A Menedék Civil Szövetségen belül éppen alakulóban volt legújabb szervezetünk, melyet pont azzal a céllal hozunk/hoztunk létre, hogy az ifjúsággal foglalkozó, a felkereső ifjúsági munkát a Menedékben önkénteskedő fiatal, aktív és kreatív egyetemistákkal, gimnazistákkal közösen hívtuk életre. A szervezet kiemelt célja a fiatalok közösségi életének, közösségi élményeinek támogatása, és a képességfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyermekekre. Hiszünk abban, hogy mindenkiben fantasztikus tehetség rejlik, csak esélyt kell neki adni, hogy a felszínre kerüljön. Ezért igyekszünk minden közelünkbe kerülő gyermekre maximális figyelmet és türelmet fordítani és minden esélyt megadni neki, hogy felfedezhesse a benne rejlő kreativitást.
Önkéntesek minél szélesebb körben történő bevonásával szeretnénk a fiatalokat, kortársainkat az aktív társadalmi részvételre ösztönözni és megmutatni nekik a tettek teremtő erejét. Nálunk az önkéntesek vagy szakmai gyakorlatosok nem kávét főznek és postára szaladgálnak, hanem aktívan részt vehetnek programjainkban, sőt, saját elképzelésüket, ötleteiket is megvalósíthatják.

Az alakulóban lévő egyesület tagjai időközben sokan lettek, mivel egyre többen érkeztek szövetségünkbe, azzal a szándékkal, hogy nálunk szeretnék teljesíteni a gyakorlatukat, és a többség a gyakorlati idő lejárta után is maradt és önkéntesként dolgozott a Szövetségben. 

Az Élmény Kommandó ötlete egyre több embernek jutott a tudomására és az ötfős megvalósító csapat immár 10 főre nőtt.

Elhatároztuk, hogy az október 1-ei Fiatalok Lendületben Program pályázatra beadjuk az Élmény Kommandó tervezetét, ötletét konkrét programmá formálva.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése